Ti Trin Ned - Fredericia

Vigtigt samarbejde med Herning

23.11.2022
Photo: Michael Jepsen MTJ Studio

Destination Trekantområdet har positive forventninger til det samarbejde med Visit Herning, der er blevet indledt med det fælles engagement i projektet Let’s Meet Again. I fællesskab vil vi trække større, internationale konferencer til vores område.

Samarbejde med Visit Herning kan sætte nye rammer for Destination Trekantområdets muligheder, når det handler om udenlandske konferencer og erhvervsturisme.

Inden for Destination Trekantområdet ligger omkring 30 konferencehoteller af høj standard, og området har faktisk – med forbehold for coronanedlukninger og energikrise – en rigtig høj aktivitet med international erhvervsturisme. Men der er begrænsninger for efterspørgslen. Med projektet Let’s Meet Again indledes et samarbejde med Visit Herning samt en række aktører fra vores del af Jylland.

Vi er rigtig glade for, at vi får hul på et samarbejde med kollegerne i Herning. I MCH har de messefaciliteter i topklasse, mens Destination Trekantområdet har overnatningskapacitet i topklasse. Tilsammen er vi et område med stort fokus på erhvervsturisme, og vores aktører har da allerede en del samarbejde. Men vi kan kun blive bedre ved at lære hinanden bedre at kende, siger projektkoordinator Lea Bennedsen, Destination Trekantsområdet.

Møderækken i projektet Let’s Meet Again starter efter nytår, hvor de går i gang med at sende opgaver i udbud og tale med konsulenter, som skal sikre fremdrift for de fælles ambitioner.

En storby fordelt over tre-fire byer

Analysen er, at Herning og Trekantområdet tilsammen råder over konference- og overnatningsfaciliteter til at byde ind på de store internationale arrangementer, der i dag nærmeste udelukkende vælger at ligge i storbyer.

Vores område har cirka det samme som storbyerne – det er bare fordelt over tre-fire byer. Vi har også natur og kultur, som på alle måder er konkurrencedygtigt. I Let’s Meet Again afdækker vi, hvor vi har de største styrkepositioner og har mulighed for at give det bedste tilbud. Vi skal selv forstå perspektiverne, før vi kan sælge et stærkt mødekoncept til de internationale kunder, forklarer Lea Bennedsen.

En målsætning for projektet er at finde frem til, hvordan området skaber den bedste og mest tiltrækkende fortælling om, hvad det midtjyske område med Trekantområdet og Herning har at byde på.

En attraktiv destination

Let’s Meet Again løber over to og et halvt år, før der ligger et færdigt koncept. Men i opgaveformuleringen er beskrevet, hvordan arbejdet gerne skulle ende.

Det er klart, at vi gerne vil have de helt store virksomheder til at få øjnene op for regionstanken. I styregruppen er vi også optaget af, hvordan vi gør det mere attraktivt at besøge Trekantområdet i skuldersæsonen, siger Lea Bennedsen.

Styregruppen omfatter et stort antal aktører i Trekantområdet og Herning. Men der er ikke tale om en lukket gruppe, og det er vigtigt at understrege, at der altid er plads til flere aktører, som har gode ideer til, hvordan turismen kan udvikles i området, og som har ressourcer til at deltage i det fælles arbejde.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har ydet støtte svarende til halvdelen af de ca. 3,6 mio. kroner, projektet kommer til at koste.